Welkom groep 8'ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze: de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school organiseren we online open dagen op de volgende data:

OPEN DAGEN

Op dit moment zijn er geen (online) bezoekmomenten meer ingepland. Rond oktober vind je hier de data voor de open dagen in 2022. 

Ontdek ons online
Er is veel informatie te vinden over onze school op de pagina: Ontdek het Hyperion Lyceum online! Je vindt hier filmpjes over onze vakken, onze onderwijsvisie en leerlingbegeleiding, een overzicht van veelgestelde vragen en onze schoolgids voor praktische informatie.

Aanmelden
Wil je volgend schooljaar naar het Hyperion Lyceum? Super! Check dan ook even de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina.

Meer informatie

Informatie over de aanmeldingsprocedure vind je op deze pagina.
Benieuwd naar het ondersteuningsaanbod van onze school of hoe wij ons onderwijs vormgeven? Je vindt deze info onder het kopje Onderwijs.
Op voschoolkeuze020.nl lees je alles over de overstap van groep 8 naar een VO-school.

Ontdek het Hyperion Lyceum online!

Van de redactie

Hieronder kun je leuke verhalen lezen die door onze leerlingen zelf zijn geschreven.
Image

Bram

Image

Josephine

Image

Devran

Image

Elisa

Image

Bram

Image

Josephine

Image

Devran

Image

Elisa

School met ambitie

Er kan hier echt heel veel...

We zitten in een nieuw schoolgebouw en dat is echt supermooi! We hebben zelfs een glijbaan in school, van de tweede verdieping naar de begane grond. Het is echt leuk om daar af en toe van af te zoeven. Scheelt weer trappen lopen ;-). Het nieuwe gebouw is superchill! Wij zijn op onze school altijd bezig met verbeteren, waardoor er heel veel mogelijk is.

Van de redactie

Learn More

Er wordt naar je geluisterd

We hebben een leerlingenraad...

En we hebben een leerlingenraad, want leerlingen mogen echt meepraten en er wordt geluisterd. Ook voor je eigen werk krijg je veel verantwoordelijkheid: zo kun je bijvoorbeeld projecten in je eigen tempo doen, zolang je de deadline maar haalt. We hebben ook cursussen van Bureau V, daar kun je o.a. toneel doen en in het schoolorkest spelen, meezingen in het schoolkoor en Japans, Chinees of zelfs IJslands leren. Je kunt ook zelf ideeën voor verdiepingsactiviteiten inbrengen.

Van de redactie

Learn More

Wat ik van het Hyperion Lyceum vind

Het schoolgebouw...

Ik vind het Hyperion Lyceum een leuke school, want iedereen is sociaal. De leraren zijn aardig en het schoolgebouw is echt mooi! Er zijn drie dakterrassen: op de 1e, 3e en 4e verdieping. Er is ook een voetbaltafel en een pingpongtafel. Je werkt veel met laptops, bijna bij elke les, dus dan hoef je soms geen boeken mee te nemen voor een vak. Dat is heel fijn! Ik vind het dus echt een leuke school!

Devran

Learn More

Favoriete plekken

Gele huisjes...

Ik vind het gebouw van het Hyperion Lyceum heel erg mooi. Het is een soort doolhof om zelf te ontdekken! Overal zijn er knusse plekjes om te zitten met vrienden. Elk jaar veranderen ze een beetje, zodat je steeds opnieuw blijft ontdekken. Mijn favoriete plekken in de school zijn de bankjes op de tweede verdieping, de voetbaltafel, de ‘hamsterhokjes’ (groene kleine huisjes waar je met een klein groepje kunt zitten) en natuurlijk de glijbaan!

Elisa

Learn More

Studielabs

Klaslokaal met meerdere klassen...

Misschien vraag je je af wat een studielab eigenlijk is. Nou, een studielab is een heel groot klaslokaal waarin meerdere klassen werken. Vaak zit je dan met bijvoorbeeld vijfde- of zesdeklassers in een studielab. Dat is af en toe weleens irritant door het geluid, maar het ligt er aan welke vakken er gegeven worden. Als je bijvoorbeeld Lifestyle Informatics zou doen en je moet een presentatie geven, dan is dat niet handig. Maar ik heb meestal Nederlands in een studielab en de docent voor Nederlands laat ons altijd stil en zelfstandig werken. Dan kan het prima! De studielabs zien er allemaal anders uit. Wat ik daarmee bedoel is dat elk studielab een andere vorm heeft, geen enkel studielab is hetzelfde. Dat vind ik juist het leuke eraan!

Josephine

Learn More

Verdiepen, verbreden versnellen & verrijken

Bureau V...

Als je op het Hyperion Lyceum iets extra’s wilt doen of als je meer uitdaging nodig hebt, kun je naar Bureau V gaan. De V staat voor verdiepen, verbreden, versnellen en verrijken. Bureau V biedt heel veel leuke dingen die je kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld helpen met het schooltoneel, maar je kan ook bijles gaan geven. Als je iets via Bureau V doet, mag je bepaalde lessen missen. Het is dan wel je eigen verantwoordelijkheid om de stof bij te houden, maar hier kan je heel goed een afspraak over maken met je leraar. Bureau V biedt je de kans om dingen te doen en leren die je op andere scholen niet zo snel tegen komt of aangeboden krijgt.

Bloem

Learn More

Stoute donderdag

Onze kantine...

Onze school is een gezonde school. Maar één keer in de maand (op de eerste donderdag van de maand) mag je wel snoep, chips, cola, etc. meenemen. In de kantine verkopen ze dan heel veel lekkers: pizza, hamburgers, donuts, muffins, skittles en chocola en veel meer. We doen dit gewoon voor de lol en het zou wel heel saai zijn als we maar altijd gezond moeten doen. Op de andere dagen verkopen ze gewoon broodjes gezond, met mozzarella, humus etc. De sfeer op Stoute Donderdag is super gezellig.

Salimata

Learn More

Als je iets extra's wilt

Vakken om van te houden...

Op deze school zijn er veel vakken die andere scholen niet geven: Grote Denkers, Logica & Argumentatieleer en Lifestyle Informatics. Ik vind het heel leuk omdat je je dan kan specialiseren op vakgebieden waar dat op andere scholen meestal niet kan. Er zijn veel opdrachten waarbij je je fantasie de vrije loop kan laten. Niet iedereen vindt het leuk, je moet echt van dat soort dingen houden. Ik vind alles leuk, maar of alle anderen dat wel vinden weet ik niet. Maar deze vakken stimuleren in ieder geval je creativiteit en manier van denken.

Neomi

Learn More

Handig maar verleidelijk

Devices...

Op het Hyperion werken we vaak met devices en dat zijn meestal laptops. Het is handig aangezien we niet voor elke les boeken hebben. Je kan dingen opzoeken en werkstukken en presentaties maken in de les. Het is je eigen device. Je hoeft het niet altijd voor schoolwerk te gebruiken. Je kan gerust in de pauzes gamen of muziek luisteren etc. De leraren geven je een bepaalde tijd voor je werk en je moet zelfstandig aan het werk. Misschien is er dan wel verleiding om in de les te gaan gamen of YouTube filmpjes te kijken. Maar dat is echt niet handig, je kan beter op school werken en thuis gaan gamen of op YouTube zitten.

Salimata

Learn More