volgende paginavorige paginaterug naar dashboardSchoolgids

1. Voorwoord

Beste leerling, ouder/verzorger,
Het is zo ver, we zijn verhuisd naar ons nieuwe schoolgebouw. Met een prachtige verhuisparade en een symbolische sleuteloverdracht is de overstap naar de andere kant van Overhoeks gemaakt. We starten na de zomer in ons fantastische gebouw. In de nieuwe school hebben we de beschikking over gewone klaslokalen, studielabs voor meerdere groepen, kleine groepsruimten en individuele werkplekken. Daarnaast hebben we o.a. mooie ateliers voor beeldende vorming, muziekstudio’s, twee eigen gymzalen en geweldig auditorium/theater. De glijbaan komt er ook. In de herfstvakantie wordt deze opgebouwd zodat we de glijbaan bij de officiële opening in november kunnen inwijden.

Zoals gezegd gaan we de leerling meer en meer aan het stuur zetten van zijn eigen leren. Dat doen we gedoseerd, met kleine en grotere stappen. We zullen altijd in beeld houden of het past bij de individuele leerling, zijn klas en het onderwerp van het vak. Want natuurlijk blijven wij streven naar goede resultaten. Daarom zullen we dit jaar veel stilstaan, om te bespreken hoe het gaat in het nieuwe gebouw. Dat doen we met de leerlingen, het team en dat zullen we ook regelmatig doen met de ouders.

Het doel blijft voor ons gelijk: onze leerlingen opleiden tot empathische en kritische denkers en doeners met een actieve maatschappelijke betrokkenheid.

Ik weet het zeker: dit wordt een goed jaar van Samen Durven Leren.

Namens het hele team van het Hyperion Lyceum,

Elly Loman