Onze school in Nieuwsuur

Een aantal leerlingen van onze school zet zich in voor kansengelijkheid in het onderwijs. Onderadvisering, maar over overadvisering, zorgen er onder andere voor dat kinderen onderling niet dezelfde kansen krijgen om zich volledig te kunnen ontplooien.

Nieuwsuur maakte hier donderdag 23 januari jl. een reportage over en onze school zat in deze reportage. Basma, Shajan en Halima spraken zich over uit kansengelijkheid. Ook docent Iris komt even aan het woord.
Op 16 februari wordt bekend gemaakt of de meiden zich Amsterdammertje van het jaar mogen noemen. Met hun strijd voor kansengelijkheid maken zij een goede kans op deze titel.

De uitzending van Nieuwsuur is via onderstaande link terug te zien. Het item over kansengelijkheid begint in de 33e minuut van de uitzending.

Uitzending Nieuwsuur - 23 januari 2020