Indemiks

Samen met het Comenius Lyceum organiseren wij voor de vijfde keer het project Indemiks.

Met trots kondigen wij, voor de vijfde keer op rij, de samenwerking met het Comenius Lyceum aan in het project Indemiks. Opnieuw doen wij dit met alle derde klassen van onze scholen. Van dinsdag 30 januari tot en met vrijdag 2 februari zullen de leerlingen zich bezighouden met thema's als sociale identiteit, vooroordelen, discriminatie en levensbeschouwelijke verscheidenheid. Dit zal gebeuren in gemengde groepen van ongeveer 20 leerlingen die begeleid worden door getrainde docenten van beide scholen.
Naast het volgen van workshops op de scholen verzorgd door o.a. het COC en het Humanistisch Verbond, zullen de leerlingen een bezoek brengen aan een moskee, een synagoge en een kerk. Ook zijn er sportieve activiteiten gepland. Op vrijdag 2 februari sluiten we af met een feestelijke bijeenkomst in de Tolhuistuin van 13.00 tot 15.00 uur. Wij zijn ervan overtuigd dat dit project een belangrijke bijdrage levert aan een veilig en verdraagzaam klimaat op school en daarmee aan onze samenleving.

Wij wensen alle leerlingen heel veel plezier en vooral veel verrijking toe.

Foto: Indemiks vorig jaar (L. Baas)