Hyperion populairste school

Gisteren is de evaluatie matching 2017 gepubliceerd door de gemeente en vereniging OSVO. Daaruit blijkt dat onze school en het Amsterdams Lyceum het populairst waren onder groep 8 leerlingen.

In de evaluatie matching van vorig jaar staan allerlei gegevens over aantal aanmeldingen per school en per advies, de verdeling etc. De populariteit van onze school blijkt uit de cijfers van eerste voorkeuren van groep 8 leerlingen en uit de aantallen op de reservelijsten. De gemeente Amsterdam en vereniging OSVO voeren gezamenlijk het matchingsysteem voor plaatsing van groep 8 leerlingen op VO-scholen in Amsterdam. Uit de cijfers valt ook op dat er afgelopen jaar meer vwo-adviezen gegeven zijn. Maar liefst 28,6 procent van alle adviezen die gegeven zijn door basisscholen aan groep 8 leerlingen waren voor het vwo. Wij zijn blij met onze huidige eerstejaars en wensen hen een mooie schoolcarrière toe op het Hyperion Lyceum.

Het Parool schreef een artikel hierover, dat hier terug te lezen is.