Luko schrijft scriptie

Luko (17) uit klas 6 atheneum heeft al een scriptie geschreven op het gebied van informatica. Zijn docent Claudio Versace (Lifestyle Informatics) vertelt hierover.

Luko deed het vak Informatica via de versnelde route. Dit is iets wat bij ons op school aangemoedigd wordt. Luko vindt het vakgebied informatica interessant. "Ik ga ook mijn profielwerkstuk over informatica houden", aldus Luko. Het leek Luko een mooie uitdaging nadat hij vernam van de schoolleiding dat het mogelijk is om vakken eerder of sneller te doen. "Het leek mij wel interessant om een aantal vakken eerder af te ronden, zodat ik mij beter kan voorbereiden op mijn gekozen vervolgopleiding. Het geeft mij ook meer ruimte om mij voor te bereiden op het centraal examen dat komen gaat. En ik kan meer tijd besteden aan mijn profielwerkstuk." Luko heeft op school onder begeleiding van Claudio en thuis aan zijn scriptie gewerkt.

Als docent moedigt Claudio dit soort initiatieven om leerlingen gemotiveerd te houden alleen maar aan. "Een effectieve inzet van de vrijgekomen tijd is wel van cruciaal belang. Een officiële aansluiting met bijvoorbeeld universiteiten zouden bijvoorbeeld voor vrijstellingen op de vervolgopleiding kunnen zorgen". Over de toekomst van Luko is Claudio positief. "Luko zou natuurkunde en informatica kunnen gaan studeren. Ik denk dat beide opleidingen hem 'the best of both worlds' geven en vele mogelijkheden na de universiteit geven. Op het gebied van onderzoek doen of in het bedrijfsleven."