Jasper en Samira openen NOT 2017

Vandaag ging de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) van start. Een jaarlijkse beurs voor alles wat met onderwijs te maken heeft. Onze docent Jasper en leerling Samira mochten NOT 2017 openen met niemand minder dan koningin Máxima en minister Bussemaker.

Het NOT is de vakbeurs voor professionals in KO, PO, VO en MBO en is van 24 t/m 28 januari in de Jaarbeurs Utrecht. Allerlei partijen die zich in het onderwijsveld bewegen, zijn op deze beurs met een stand vertegenwoordigd. Zo zijn er uitgeverijen, advies- en belangenbureaus, vakbonden, de overheid etc. aanwezig. Voor meer informatie zie ook de website van NOT.

Dit jaar had onze collega Jasper Rijpma de eer om NOT 2017 te openen. Dit deed hij samen met onze leerling Samira Kaya uit klas 5. Samen waren zij de ‘dagvoorzitters’ van de beurs. Jasper nodigde minister Bussemaker uit op het podium voor een gesprek en Samira mocht niemand minder dan koningin Máxima verwelkomen. Samen met de minister en de koningin openden zij vervolgens NOT 2017. Een filmpje van deze gebeurtenis is hieronder te zien.

Eerder op de dag werden Jasper en Samira geinterviewd door omroep WNL voor het programma Goedemorgen Nederland. Dit is hier terug te bekijken (vanaf 8 min.).