Activiteiten de komende weken

Maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 mei Titanenstrijd (Dennis, Heleen, Floris en Iris)
Jongens en Meisjes, de allereerste editie van de Titanenstrijd staat voor de deur!
Een episch moment van de geboorte van een nieuwe traditie.

Het is wat je er zelf van maakt
De Titanenstrijd is echt net zo leuk als wat je er zelf van maakt. Eerlijk waar. Ga je los, ga je er voor, zet je dat stapje extra, durf je een beetje gek te doen… Dan wordt het ook gaaf, dan gaat het los en bruist het. Het omgekeerde is ook waar - dus ga er voor! Het zijn intensieve dagen; maak er wat leuks van samen met je klas. Eet samen (bv lunch/diner in jullie klaslokaal), fiets samen naar een locatie of terug, regel samen alles en doe daar moeite voor. En moedig je klas aan, juich voor je klas maar ook voor knappe, gave, grappige en bijzondere dingen die je misschien door anderen zult zien gebeuren.
G A E R V O O R

De Beste Klas
De Titanenstrijd is zo opgezet dat de beste klas zal winnen. Niet de klas die het vaakst bovenaan eindigt met de onderdelen. Iedere plaats in ieder klassement levert punten op. Dus probeer samen steeds zo goed mogelijk te scoren. Als het niet lukt is dat geen probleem - haal het beste eruit dat voor dat moment mogelijk is. Sabel elkaar niet neer maar wees positief en help elkaar. Samen er steeds voor gaan. De klas die dat het beste doet is de beste klas en die zal winnen - geheid.

De hoofdprijs
De beste klas van de Onderbouw (jaar 1 en 2) en de beste klas van de Bovenbouw (jaar 3, 4 en 5) winnen niet alleen de onbetaalbare eer, ze worden ook vereeuwigd op een echt plakkaat: ieders naam wordt ingegraveerd en het plakkaat komt te hangen in de Hall of Fame in ons nieuwe gebouw. Maar dat is niet alles: deze twee klassen gaan - terwijl alle andere klassen gewoon aan het zweten en zwoegen zijn - in een geairconditionende bus een dag lang feesten in Walibi.

Presentie
Je hebt je ingeschreven voor een aantal onderdelen. Die onderdelen gebeuren allemaal op een eigen plek. Daar wordt van je verwacht dat je er dan natuurlijk gewoon bent. Ben je er niet, dan wordt je op dezelfde wijze absent gemeld als op een normale schooldag, met dezelfde consequenties. ‘s Avonds is op zich geen wettelijke verplichting maar het avondprogramma wil je zeker niet missen, en het schoolfeest al helemaal niet.

Inschrijving Workshops klas 1 en 2
Iedereen uit deze twee leerjaren gaat een workshop volgen. Er is een zeer divers aanbod aan workshops waar je dit jaar uit kunt kiezen. Gaaf! Je vindt de workshops als je surft naar http://www.titanenstrijd.nl/events/categories/symposium-klas-1-en-2/
Achter iedere titel staat het aantal plekken dat de workshop kan bieden. Je mag je maar voor één workshop inschrijven. Je mag het niet nog eens opnieuw of over doen, let dus goed op voor je op “Versturen” drukt.
Nadat je keuze gemaakt hebt krijg je een emailtje binnen dat je ingeschreven bent of dat het niet is gelukt. Je kan helaas niet wisselen van workshop nadat je hebt gekozen.
Voor sommige workshops heb je een pen, sportkleding, of iets anders nodig. Lees de omschrijving goed door.
De inschrijving opent op donderdag - vandaag - om 8:00 uur en sluit diezelfde dag om 16:00 uur!!!

Tussenstanden …. en alle andere informatie
Die vind je op de website www.titanenstrijd.nl
De laatste veranderingen, aandachtspunten, de punten die voor je klas zijn gescoord, de totalen, de tussenstand maar ook locaties, wedstrijdschema’s en ook foto’s en video’s die er genomen zullen worden. Voor de laatste twee is een wachtwoord nodig, dat is de berg waar de Titanen huisden: Othrys

HEEL VEEL SUCCES en net zo belangrijk: HEEL VEEL PLEZIER! MAAK HET IETS MOOIS. IETS GROOTS. EN ONVERGETELIJK: ENJOY!!

Dinsdag 30 mei Finale Versdebat (Lean)
Afgelopen april hebben 2 heren uit klas 5 zich geplaatst voor de finale van het poëzieproject VERSDEBAT in klas 5. Tim van Meurs schreef een prachtig essay over de functie van poëzie. De jury was bijzonder lovend over zijn originele insteek. Zeb van Duin viel op als overtuigend debater tijdens de debatrondes met stellingen over de functie van poëzie. Beide heren zijn dinsdag 30 mei om 16.00 uur te bewonderen in het Compagnietheater. Zij moeten al om 15.15 ter plaatse zijn om te soundchecken. Dus voor hen betekent dat wellicht lesuitval. Ik zal de betreffende docenten op de hoogte stellen. Mocht je ook willen komen kijken en luisteren, mail mij (Lean) dan even.

Woensdag 31 mei TedX School Event (Jasper)
In het verleden hebben een aantal inspirerende sprekers, zoals Maarten van Rossum, Vera Bachrach en René Gude mogen verwelkomen op onze school om een Hyperionlezing te houden voor collega’s en leerlingen. Het was eigenlijk altijd mooi. Arie Boomsma was de laatste spreker. We merkten toen dat we inmiddels te groot begonnen te worden om nog één spreker voor al onze leerlingen te zetten. De afgelopen jaren hebben we dan ook stilletjes afscheid genomen van de legendarische Hyperion lezing. Tot er op donderdag 2 maart een oproep verscheen in de media om lokale ‘TEDx School Events’ op te zetten. Daar gingen we voor!
Dit evenement zal plaatsvinden op woensdag 31 mei, tussen 09:00 en 12:15 in het Tuingebouw. Deelname kan per inschrijving voor geïnteresseerde leerlingen (via de mentoren).
Die ochtend zullen er vier sprekers zijn: een leerling (Sara), een leraar (Laurent of ik), een ouder (?) en een buitenstaander (Claire Boonstra). We zoeken dus nog een ouder die wil komen spreken! Interesse? Mail mij ajb: j.rijpma@vova.nl.

Vrijdag 2 juni Muziekavond klas 5 (Mattanja)

Vrijdag 2 juni wordt een muziekavond door en voor Muziekleerlingen van klas 5; dit is onderdeel van het PTA Muziek. Mattanja regelt dit met de leerlingen. Ook dit is toegankelijk voor andere leerlingen, ouders, team.