Verslag tweede ronde wiskunde olympiade, vrijdag 13 maart

Negen van onze leerlingen hadden bij de eerste ronde van de wiskunde-olympiade op school, zo goed gescoord dat ze door mochten naar de tweede ronde. Deze leerlingen waren:
Liz, Evelyn, Julius, Lance, Tim, Abdullah (alle zes uit de 3e), Eline, Galib (4e klas) en Bas Witstok (de enige 2e klasser!).

Op vrijdag 13 maart waren ze uitgenodigd in het Amsterdam Science park. Na het vierde lesuur vertrokken ze vanaf het Hyperion daarnaartoe. Sommigen op de fiets, sommigen met de auto. De leerlingen bleken allemaal netjes hun wedstrijdenvelop mee te hebben en kregen bij binnenkomst eerst een welkomstdrankje. Het was goed om vooraf even de tijd te hebben om te concentreren op de wedstrijd. Ze leken goede steun aan elkaar te hebben. De wedstrijd was moeilijk, maar de goede antwoorden direct na afloop mee werden gegeven naar huis. Sommige deelnemers denken te weten kans te hebben op de landelijke finale, die in september gehouden gaat worden op de technische universiteit Eindhoven. We zijn benieuwd!