Het Symposium: een van onze parels

Het gonst, het zoemt, het rommelt in de wandelgangen van het Hyperion Lyceum en het woord ‘Symposium’ hangt in de lucht. Eersteklassers hebben nog geen idee waar het over het gaat en tweedeklassers verheugen zich al op wat er komen gaat.

Het Symposium: een van onze parels die sinds het ontstaan van het Hyperion Lyceum met de school is meegegroeid. Twee dagen lang volgen onze leerlingen uiteenlopende workshops en zitten zij dus niet in de bankjes en achter de boeken. Het hoogtepunt van het jaar, waar leerlingen letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Vorig jaar werden er torens van bamboestokken gebouwd, lantaarnpalen geyarnbombed, van fruit werden Makey Makey radio’s gemaakt en er werden drumbands opgericht.....je kan het dus zo gek niet bedenken.

Je voelt het natuurlijk al een beetje aankomen, maar wij willen dit hoogtepunt in 2015 overtreffen.
Op donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2015 vindt het vierde symposium plaats. Meer dan 300 (!) kinderen zullen dan de boeken dichtslaan en zullen zich dan overleveren aan jouw expertise. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als je een workshop komt verzorgen. Het Symposium is een crowd-sourced evenement met €0,- budget, maar je ontvangt wel een ontelbare hoeveelheid energie en liefde. En een kleine attentie. Het thema van vorig jaar was ‘Doe als Ramses’. Op de site www.doealsramses.wordpress.com kun je zien welke workshops vorig jaar werden gegeven en er is zelfs een filmpje. Dit jaar is het thema:
SHAKE IT UP - Kom in beweging!

Twee dagen lang leren door te doen. Twee dagen lang samen durven leren. Twee dagen lang geen lessen, maar workshops, seminars en masterclasses. Omdat leerlingen al genoeg op hun kont zitten. En wij zelf trouwens ook.

Kom ook in beweging samen met onze enthousiaste leerlingen en reageer op deze e-mail. Als je mee wil doen, geef dan aan op welke dag(en) je kunt komen (donderdag 28 en vrijdag 29 mei 2015). De workshops vinden plaats in twee rondes: van 10.00-12.00 en van 13.00-15.00. Tussen 12.00 en 13.00 verzorgen wij een hele lekkere lunch.
De invulling van je programma is helemaal vrij. Het mag op school, maar ook (graag zelfs!) op locatie.

Voor verdere details mailen we je nog, maar voor ons is het nu belangrijk om het aantal workshops te inventariseren. Mail uiterlijk donderdag 9 april naar hyperionsymposium@gmail.com

Met een heel hartelijke groet,
Iris Driessen en Simon Verwer