Sander Dekker ontvangt rapport op het Hyperion Lyceum

Vandaag was staatssecretaris Sander Dekker bij ons op school op bezoek. Hij bezocht een aantal lessen en ging met leerlingen en docenten in gesprek. De aanleiding was de lancering van het rapport “Hoe gaan we om met onze best presterende leerlingen?” van de onderwijsinspectie.

Bezoek staatssecretaris
Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sander Dekker, vereerde onze school met een werkbezoek. De staatssecretaris bezocht een aantal lessen, waaronder Lifestyle Informatics en Economie, en ging uitgebreid met leerlingen en docenten in gesprek. De aanleiding van het bezoek was de lancering en uitreiking van het rapport ‘Hoe gaan we om met onze best presterende leerlingen?’ door de onderwijsinspectie. Sander Dekker kreeg het eerste exemplaar uitgereikt, omdat hij zich inzet voor maatwerk aan leerlingen die extra uitgedaagd willen worden. Hij ziet het Hyperion Lyceum daarin als een voorbeeldschool.

Media
Zo'n lancering en bezoek van de staatssecretaris trekt ook altijd veel media. We hebben dan ook verschillende pers mogen ontvangen, zoals Radio (Radio 1) en TV (RTL Nieuws). Radio 1 en RTL Nieuws wilden van alles over onze school weten en vroegen ons het hemd van het lijf. De uitzending van het 19.30 uur nieuws op RTL is hier terug te zien. Het radio-interview met Radio 1 is hier terug te beluisteren. Via de website van de onderwijsinspectie is meer informatie te vinden over het rapport. Het rapport is daar ook te downloaden.

Voor een impressie van het bezoek bekijk je de foto's.

Sander Dekker voor de klas na ontvangst van het rapport