Movies that Matter Film Festival (voorheen het Amnesty International Film Festival)

Woensdag 18 maart zijn de leerlingen van het tweede en derde leerjaar naar het Movies that Matter Film Festival in het Eye geweest.

De tweedeklassers hebben de films Rue des Invalides en Little World gezien. Voorafgaand aan de voorstelling werd een flitsende demonstratie rolstoelbasketbal gegeven en konden leerlingen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten.

De derdeklassers bekeken de film #Chicago Girl - The Social Network Takes on a Dictator. In het voorprogramma was aan de hand van fragmenten te zien hoe de Arabische lente in beeld is gebracht en wat de rol van de traditionele media en social media was. Na afloop van de film gingen de leerlingen via een skype verbinding in gesprek met de negentienjarige studente Ala’a Basatneh, de Syrische activiste uit de documentaire.

Bekijk voor meer foto's hier het fotoverslag.