Even voorstellen: nieuwe teamleider Hyperion

Mijn naam is Ilja Klink en vanaf komend schooljaar ben ik teamleider van het Hyperion. Van 2005 tot 2009 ben ik onder andere werkzaam geweest als docent Engels en coördinator van klas drie en vijf op het Barlaeus Gymnasium. Hierna heb ik anderhalf jaar als vrijwilliger gewerkt voor het Cambodjaanse ministerie van onderwijs. In de provincie Koh Kong werkte ik samen met meerdere basisschooldirecteuren aan het verbeteren van het Cambodjaanse onderwijs. Sinds mijn terugkeer werk ik weer op het Barlaeus Gymnasium.

Samen met de vier overige leden van het kernteam, alle docenten en natuurlijk alle leerlingen begin ik in september 2011 aan een nieuw avontuur: het ontwikkelen, opzetten en creëren van een nieuwe school in Amsterdam-Noord. Het gebeurt niet iedere dag dat je zo'n uitdaging kan aangaan en daarom vind ik het heel bijzonder een bijdrage te mogen leveren aan het realiseren van het Hyperion – een school, die in alle opzichten een school van deze tijd zal zijn met uitdagende, nieuwe vakken als Logica & Argumentatieleer, Lifestyle Informatics en Grote Denkers. Een school, die zowel hoogstaand vwo- als gymnasiumonderwijs biedt en waar veel ruimte is voor nieuwe ideeën. Kortom: een school van de toekomst.

Tot snel op het Hyperion!