terug naar dashboardterug naar vorige paginaGroep 8

Open dagen

Wij zijn een school voor leergierige, talentvolle leerlingen die willen samenwerken en durven uit te blinken. Bij ons kun je kiezen uit atheneum+ en gymnasium. Kom langs op één van onze open dagen, en volg een les in onze nieuwe vakken Logica & Argumentatieleer, Grote Denkers of Lifestyle informatics.

Open avond*

Donderdag 21 januari 2021 van 19.30 - 21.30 uur

Open dag*

Zaterdag 23 januari 2021 van 10.00 - 13.00 uur

* De invulling van de open dagen is afhankelijk van de actuele maatregelen rondom COVID-19. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Nieuwsgierig geworden naar het Hyperion Lyceum? Kom een kijkje nemen op onze school en maak kennis met onze leerlingen en hun docenten! Bekijk hier onze speciale pagina voor groep 8-leerlingen.

De Keuzegids Voortgezet Onderwijs Amsterdam (van de Gemeente Amsterdam en het OSVO) is een hulpmiddel voor groep 8-leerlingen bij het kiezen van hun volgende school. Bekijk snel onze pagina in de Keuzegids VO Amsterdam.

Klik hier voor informatie over de Amsterdamse kernprocedure: Van groep 8 naar een VO-school.

Aanmelden

Klik hier voor informatie over de data waarop je je kunt aanmelden en wat wij nodig hebben voor jouw aanmelding.

Ons aanmeldingsformulier kun je hieronder downloaden, samen met de bijlage Zorg en Ondersteuning.
Aanmeldingsformulier Hyperion Lyceum, voor schooljaar 2020-2021
Bijlage zorg en ondersteuning Hyperion Lyceum 2020-2021

Ondersteuningsaanbod

Om als kind en ouder snel een overzicht te krijgen van het ondersteuningsaanbod van het Hyperion Lyceum, hebben wij een beknopt overzicht gemaakt. Hierin staat puntsgewijs beschreven hoe wij leerlingen ondersteunen bij bijvoorbeeld taal en rekenen, motivatie, sociaal-emotionele ontwikkeling en fysieke beperkingen. Vanaf 1 februari 2020 zal elke school een soortgelijk overzicht op zijn website plaatsen en zijn deze bij elkaar te vinden via het Samenwerkingsverband Amsterdam-Diemen. Klik hier voor het overzicht.

Zij-instroom

Wanneer je van plan bent om over te stappen van een andere vo-school naar het Hyperion Lyceum klik dan op deze link.